Se alla

Socialdemokraterna fortsätter med sin styvmoderlighet mot GRYS.

Torsdag 10 maj 2018

Den senaste tiden har vi kunnat läsa om att Socialdemokraterna nu har ändrat sig och ger GRYS rätt att fortsätta vara kvar på Gunnebo med sin ideella ridskola för bl.a. 250 barn och ungdomar. Det är bra att (S) nu också inser att de har tänkt fel från första början, men i själva verket signalerar de precis tvärtom när nu GRYS i praktiken inte får full tillgång till gräshagar enligt de nya
avtalsvillkoren.

Hästar behöver utrymme till rast och beteshagar det är något som alla kan förstå, och det ursprungliga avtalet reglerade ett utrymme för 8 hästar/hektar vilket nu under den styrande majoritet Mölndals ansvar krympt till 24 hästar/hektar.

Socialdemokraterna med dess stödpartier från (Kd), (Mp) och (V) fortsätter med den här linjen och tar inget ansvar för att de nya villkoren säkerställs. Antalet hagar har begränsats och nya kompensationshagar färdigställs inte i tid, rätt stängsling saknas då fler hästar i olika storlekar måste stå i samma hage, vattenförsörjningen är oklar m.m. Detta tvingar föreningen allt mer ner på knä för
att kunna bedriva sin viktiga verksamhet,

Var det så som det var meningen med det nya avtalet? Det här är en helt ovärdig behandling och det är bara att beklaga att nuvarande majoritet inte för en god dialog med de som närmast berörs och lyssnar på GRYS och deras förslag till lösningar.
Åtminstone borde vänstermajoriteten se värdet av ridsporten ur ett jämställdhetsperspektiv, men  det gör de inte.

Den 9 september kan Mölndalsväljarna göra sitt val, och ta ställning om vilken framtid man vill ha. Vi i Liberalerna fortsätter kämpa för att GRYS ska kunna fortsätta sin ridverksamhet inom Gunnebo med anständiga villkor och en långsiktig trygghet.

Glenn Grimhage (L)