Se alla

Mölndals ungdomar och årsrika är de största vinnarna i Folkpartiets vårbudget inför 2016.

Onsdag 3 juni 2015

Tack vare åtta år med framgångsrikt Alliansstyre och välskött ekonomi i staden, finns det också kommande år utrymme att tillskjuta mer resurser med bibehållen låg skatt — näst lägst i Västra Götaland. 1 dagarna mottar vi medaljer som årets Superkommun av Dagens Samhälle och som bästa kommun att bo i av tidningen Fokus.

Det som är bra kan förstås bli ännu bättre. Genom satsningar på ännu fler behöriga ämneslärare och riktade stöd till de som behöver det mest, vill vi se ännu högre elevresultat och ännu fler välmående barn- och ungdomar. Tidigare och mer förebyggande insatser är nyckeln, inte minst på fritiden. Folkpartiets extra investeringar i bl.a. nya sporthallar och näridrottsplatser, gör att våta föreningar kan möta fler av alla ungdomar som ståt och väntat otåligt i kö.

Också våra åtsrika mölndalsbor förtjänar fler guldkanter i tillvaron. Genom nya sätt att tänka och arbeta, samt med stöd av ny teknik, kan valfriheten bibehållas och kvaliteten öka. Dessa möjliggör fler utevistelser och utflykter, ostörd nattsömn och ännu godare mat bara för att nämna några.

Centrala Mölndal växer så det knakar. Kållered och Lindome står på tur. Trots det klarar vi inte att möta efterfrågan av fler bostäder, till rimliga priser, bland i stort sett alla grupper. Givetvis är det bättre för alla om fler både kan bo i kommunen och närmare sitt arbete – mindre tid i trängsel och långa köer, mer fri tid med t.ex. anhöriga och vänner. Folkpartiets strategiska förstärkningar inom stadsbyggnad möjliggör ännu fler bostäder. En affär som snabbt betalar sig.

Förslag till beslut

Kommunfullmäktige beslutar att fastställa Folkpartiet i Mölndals

÷ kommunbidrag 2016 för respektive nämnd, enl. bilagal (bilaga 2 o 3 utgör underlag).
+ investeringsplan 2016 – 2018, enligt bilaga 4 och 5.
+ oförändrade kommunala utdebitering för 2016, dvs, till 20,26 kr.