Se alla

Liberalernas budgetförslag 2023-2025

Liberalerna: Vi satsar på våra barn och ungdomar

Måndag 28 november 2022

Pressmeddelande från Liberalerna Mölndal 2022-11-28

I dag presenterar Liberalerna sitt förslag till budget för Mölndals stad 2023. I budgeten föreslås en satsning på skolan och förskolan. Bara satsningen på skolan omfattar 6 miljoner kronor över tre år.

– Liberalerna sätter skolan först. Vi vet att det är i skolan barn och ungdomar skapar sin egen framtid. Under de kommande åren behövs fler lärare, speciallärare och specialpedagoger i Mölndals klassrum. Det är så vi skapar trygghet och studiero samt möjliggör för fler elever att lyckas i skolan, säger Elin Andersson, kommunalråd för Liberalerna.

Många unga, inte minst flickor, känner en otrygghet i skolan och endast 22 % av tjejerna i årskurs 8 beskriver sin hälsa som mycket bra. Liberalerna menar att elevhälsan behöver förstärkas, det handlar bland annat om kuratorer och skolsocionomer.

– Allt börjar med en bra start i livet och förskolans betydelse för barns utveckling är helt avgörande. Det är barnen som ska växa, inte barngrupperna. Därför föreslår vi en första satsning på 2 miljoner kronor för att öka personaltätheten, fortsätter Elin Andersson (L).

Utöver satsningar på skola och förskola så vill Liberalerna föreslå nya pengar till att stärka det förebyggande arbetet för att öka den lokala tryggheten. Bland annat förstärks fältassistenterna och samverkan med civilsamhället kring sociala insatser.

– Liberalerna föreslår att skjuta upp den planerade höjningen av politikerarvoden i Mölndal, till 2025. Vi går mot tuffare tider och en lågkonjunktur, då är det inte läge att höja arvodena som majoriteten nu föreslår. Det är inte ansvarsfullt. Samtidigt ser vi att det kommer bli möjligt att återställa skatten längre fram under mandatperioden, säger Glenn Grimhage, gruppledare för Liberalerna i Mölndal.

Kommunfullmäktige fastställer budgeten för 2023 onsdag 30 november. Förslaget kan läsas i sin helhet här: Liberalerna Mölndals budget

För frågor kan du kontakta:

Elin Andersson, kommunalråd i Mölndal (L)
Tel: 0721 900 621

Glenn Grimhage, Gruppledare (L)
Tel: 0709 35 62 53