Se alla

Klart ja till pris för jämställdhet

Torsdag 22 september 2016

Idén om ett kommunalt jämställdhetspris har fått både ris och ros. Nu står det helt klart att förslaget trots allt blir verklighet.

Frågan om ett jämställdhetspris har drivits av Liberalerna, vars ledamöter Elin Andersson och Delaram Esmaeili skrivit ett förslag till kommunfullmäktige.

I går klubbades förslaget igenom. Remissinstanserna har varit omväxlande negativa och positiva men i den högsta beslutande församlingen fick idén stöd av alla partier utom Sverigedemokraterna.

– Jag tror att priset kommer att lyfta de goda krafter och aktörer som finns här i Mölndal. Det kommer också göra att de kan inspirera andra, säger Delaram Esmaeili.

Enligt henne blir Mölndal först att införa ett jämställdhetspris av de 13 kommuner som ingår i Göteborgsregionens kommunalförbund.

Beslutet i kommunfullmäktige betyder att Mölndals stad nu ska sätta ihop kriterier för priset och en lämplig jury. Upphovskvinnorna bakom idén har själva föreslagit att nationaldagen den 6 juni vore en lämplig dag för prisutdelningen.

Mölndals-Posten 22 september 2016

Fredrik Hofflander

031-86 84 23

fredrik.hofflander@molndalsposten.se